Verslag 2e NFB strandviswedstrijd 2021 vervist op 23 april op Egmond aan Zee

Vandaag zijn wij te gast bij HSV Nacht &Ontij in Egmond aan Zee, dus komend van Hellevoetsluis weer een hele reis dus ’s morgens om 04:30uur al naast het bed en de voorbereidingen gestart voor deze alweer 2e wedstrijd van 2022. Van Nacht &Ontij hebben er zich niet minder dan 25 extra deelnemers aangemeld, die wel voor deze dag in de uitslag meetellen maar voor de lopende competitie worden uitgesloten, dit om zgn. competitievervalsing te voorkomen. De uitslag na twee wedstrijden zal later op facebook worden gepubliceerd, maar daar dit verslag iets later dan normaal verschijnt zullen de highlights van het tussenklassement ook in dit verslag worden meegenomen.

Zaterdag 23 april gaat weer de boeken in als een zonnige dag met aanvankelijk niet al te veel wind die echter later in de dag vanuit het ONOosten met windvlagen tot 6 Beaufort zou aantrekken, maar wij lopen vooruit op zaken. Om 06:30uur was het al een drukte van jewelste in de sporthal de locatie van vandaag. Op het terrein heeft men gratis parkeren geregeld, maar uiteraard op de parkeerplaatsen aan het strand zal zoals tegenwoordig op veel strandlocaties ‘de knip weer getrokken moeten worden’….. 

Om 07:30 worden na het welkomstwoord van Simon Broersen van N&O worden de wedstrijdkaarten uitgedeeld en daarna de controleurs gebrieft. Met deze wedstrijd beschikken wij weer eens over 5 koppels van controleurs die de vangsten zullen noteren en toezicht houden op het goed verlopen van de wedstrijd.

Vlakbij de reddingspost staan de tractoren met platte wagens opgesteld die die deelnemers snel en veilig naar hun visstek brengen en om 08:30uur staat een ieder op zijn stek wachtend op het startsignaal en natuurlijk de laatste aanpassingen aan het materiaal. De haken beazen en daar is het startsignaal precies om 09:00 en niet minder dan 144 lijnen gaan te water…..

Zoals dat in visserskringen heet was de visserij erg taai en plekkerig, kwam in het ene vak de vis al snel op de kant moesten andere deelnemers wel zeker een uur wachten voordat zij de eerste aanbeet mochten registreren.

Ikzelf stond in Vak D op nr. 18 dus vlak naast Jack Pronk (8 vis) van ‘s Gravenzande en Theo van Broeck (7vis) van de Hoekse strandvissers die zeker in de tweede helft elkaar redelijk konden volgen en dus ook regelmatig een leuk visje wisten te vangen, terwijl ik de grootste moeite had om 2 visjes aan de schubben te komen.  Ja, het heet niet voor niets vissen en geen vangen…!!

Al met al werd er over het gehele parcours toch wel een visje gevangen al waren de verschillen in de vakken best groot zo ook de aantallen vissers zonder vis. Zie hier onder de statistieken.

Bij de individuelen wist Lennart de Bruin met 10 vissen en 186cm het vak E te winnen en zo ook de wedstrijd. Op de plekken 2 en 3 kwamen daar Hessel de Boer van Nacht en Ontij 7 vis en 149cm en Jack Pronk 8vis en 143cm van ‘s Gravenzande

Uitslag beste 10 vissers individueel;

Bij de teams was het best spannend Rancar van HSV Groot Rotterdam wist als 1e te eindigen met 127 klassementspunten gevolgd door NW9 team Nipro en NW9 Team Seagull die net 5 cm’s meer vis te vangen dan het team 1 van Nacht en Ontij.

Uitslag beste 5 Korpsen;

Bij de verenigingen was er een afgetekende winst voor De Slufter HSV groot Rotterdam, gevolgd door NoordWest 9 en de Hoekse Strandvissers

Uitslag beste 5 verenigingen;

De tombola en prijsuitreiking verliepen vlotjes zodat uiteindelijk rond half vijf eenieder weer richting huis kon gaan. Graag komen weer in de naaste toekomst weer eens langs hopelijk dan wel met iets meer vis maar zeker ook voor de gezelligheid en gastvrijheid die er zeker altijd aanwezig is.

Bij deze bestuur, wedstrijdcommissie, wedstrijdleiding, controleurs, tractorchauffeurs en alle vrijwilligers die heier weer een echt feestje van hebben gemaakt, van harte bedankt!

Nu nog de beknopte stand na 2 wedstrijden, na correctie van de eenmalige deelnemers van Nacht en Ontij, met nog twee wedstrijden te gaan.
            3e wedstrijd op 10 september bij NoordWest 9 in Petten en de
                                       4e wedstrijd op 12 november bij de WSV ’s Gravenzande

De standen na 2 wedstrijden:
Individueel:

De Teams:

De Verenigingen:

Een mooie zomer en wij zien elkaar weer op zaterdag 10 september in Petten!

De NFB Wedstrijdcommissie